Hvor længe kan kød holde sig i fryseren?

Seks stykker kød og en kniv

Kød kan holde sig længe i fryseren. Hvor længe kommer an på kvaliteten af kødet, inden du fryser det ned. Al bakterievækst i kødet stopper, når det bliver frosset ned til minus 18 grader, men hvis der har været bakterier i kødet, inden du lagde det i fryseren, vil der være enzymer i kødet, som stadig kan arbejde, selv om kødet er frosset ned – om end det foregår langsomt.

Lam er den type kød, der kan holde sig længst. Det kan det, fordi det indeholder meget mættet fedt – som er hårdt og stabilt. Det er jo normalt ikke så godt for os, men det er en fordel ved nedfrysning.

Så længe holder kød på frost

 

    • Fisk: 2-6 mdr.
    • Svin: 3-6 mdr.
    • Fjerkræ: 8-10 mdr.
    • Oksekød: ca. 10 mdr.
    • Lam: 10-12 mdr.

Photocredit: Kyle Mackie / Unsplash.com

Recommended Articles

Skriv et svar