Danmark i top 3 over mest kaffedrikkende lande

Kop med kaffebønner på bord

Kaffedrikkere i stor stil

I Danmark bliver der drukket kaffe, meget kaffe. Vi nyder kaffe om morgenen, om formiddagen, om eftermiddagen – og når ja, så da gerne også en kaffe til kagen efter aftensmaden. Danskerne drikker cirka 20 millioner kopper kaffe om dagen, og det er aldersgruppe 28-45 år, som drikker mest kaffe. Det store indtag af kaffe, har sat Danmark blandt top 3 over de mest kaffedrikkende nationer målt på verdensplan.

Vi elsker at tage ud og hygge med veninder og venner på alverdens kaffebarer i Aalborg, Odense, København, Århus og mange andre steder, det er faktisk næsten umuligt at gå en tur i byen, uden at møde et sted hvor det er muligt at få en kop af det sorte guld.

 

Du drikker det måske, men vidste du at..?

  • Der kan findes kaffe i 98% af alle danske hjem?
  • I alderen 30+ er det 85% af alle danskere som drikker kaffe?
  • Halvdelen af alle danskere under 30 år drikker kaffe?
  • Den første kaffebar i Danmark åbnede i 1772?
  • Én af verdens dyreste kaffe, Black Ivory Coffee, kan koste over 7.000,- kr./kg. Kaffen produceres af kaffebønner, der er delvist fordøjet af elefanter.

 

Måske det har noget at gøre med kulden?

Danmark må se sig slået af to andre nordiske lande, nemlig Sverige og Finland. Om det har noget at gøre med det ofte kolde vejr, at der bliver hældt varmt i halsen, vides ikke, men det kunne da godt være, at der skulle undersøges på det?

Photocredit: Christoph/Pixabay.com

Recommended Articles

Skriv et svar