7 gode grunde til at spise chokolade

Krukke med chokolade

1. Du ser yngre ud

Vil du gerne udskyde rynker og tidens tegn? Mørk chokolade er fyldt med antioxidanter, som er nogle super rare fætre, der bekæmper såkaldte frie radikaler. Frie radikaler er partikler, som blandt andet fremskynder aldringsprocessen. Så når du spiser mørk chokolade, udsætter du faktisk ældningen af huden – afsted til kiosken!

Mørk chokolade
AlexanderStein/Pixabay.com

2. Det beskytter mod sygdomme

Muligvis den bedste grund til at fråde de lækre choko-godter! Hvis altså du gerne vil sund på længere sigt. Undersøgelser tyder nemlig på, at antioxidanter, som blandt andet findes i mørk chokolade, styrker kroppens naturlige forsvar mod visse former for kræft og hjertekarsygdomme. Hvem siger, at chokolade ikke kan være en del af en sund kost?

Chokolade hjerter i fin rød dåse
JillWellington/Pixabay.com

3. Det er bedre end kys!

Lyst til et lille stykke lykke? Chokolade gør dig endnu gladere end et kys kan gøre. Når du spiser chokolade, frigiver hjernen nemlig stoffet serotonin, som fremkalder behagelige følelser i dig. En gruppe britiske forskere har lavet en undersøgelse der viser, at den lykkefølelse, chokolade giver, overstiger den, du får ved et kys. Nu kan vi ikke tænke på andet, end hvordan det mon ville føles, hvis vi kombinerer de to…

Cookies med chokolade og mælk
Pezibear/Pixabay.com

4. Du hjælper blodkarrene

Glem alt om, at chokolade er usundt slik – det er ren helsekost! En undersøgelse fra Harvard af en indianerstamme, der drak fem kopper varm chokolade om dagen, viste, at de alle havde rekordlavt blodtryk. Forskernes konklusion var, at flavonoiderne i chokoladen fik blodårerne til at udvide sig let, hvilket letter gennemstrømningen og dermed sænker blodtrykket.

Chokoladedesserter på bræt
Lubovlisitsa/Pixabay.com

5. Du får faste bryster

Var det noget med et par struttende, faste fortrin? Du behøver ikke ty til kirurgi – bare grib ud efter den nærmeste plade mørk chokolade. Chokoladen indeholder nemlig stearinsyre, som indlejres i fedtdepoterne. Det gør fedtet fastere i konsistensen (hvilket i og for sig er en fordel overalt på kroppen).

Små chokoladetoppe
Alexas_fotos/Pixabay.com

6. Det gør dig klogere

Der findes et stof i chokolade, der hedder procyanidin. Det beskytter hjernens celler, så dens funktioner holdes skarpe. En amerikansk undersøgelse fra 2009 viste, at personer, der spiser 85 gram lys chokolade hver dag, scorede flest point i tests om hukommelse, problemløsning og opmærksomhed, sammenlignet med personer på chokoladefri diæt.

Plade med mørk chokolade
Jackmac34/Pixabay.com

7. Du får styr på maven

Har du en sart mave, som rumler og går selvsving i tide og utide? Chokolade er i århundreder blevet brugt som middel mod diarré, og en forskergruppe har bekræftet virkningen. De gav kakaoekstrakt til en gruppe mennesker i fire uger, og samtlige af forsøgspersonerne fik flere af de sunde tarmbakterier og færre af de dårlige.

Flydende smeltet chokolade
PublicDomainPictures/Pixabay.com

 

Recommended Articles

Skriv et svar