Flotte designerlamper til dit hjem

Grøn Flowerpot bordlampe i vindueskarm

Designlamper er en af de vigtigste elementer i ethvert hjem. De kan skabe en behagelig atmosfære og samtidig være smukke at se på, hvad end de er slukkede eller tændt. Der er mange forskellige typer af designs på markedet, både internationale og danske designerlamper, og det kan være svært at vælge den rigtige.

Designer-belysning kan både have moderne, eksklusive og futuriske looks som Verner Pantons lamper, mens brands som Poul Henningsen i højere grad står for klassiske og funktionelle designs.

Hvad er designlamper, og hvorfor er de populære?

Designerlamper er en type af lampe, som ikke blot skal lyse, men også se godt som dekoration i sig selv. Mange designerlamper er håndlavede og eksklusive, hvilket giver en højere pris og et begrænset antal.

Ofte er de lavet af højkvalitetsmaterialer, og de er som regel meget holdbare. Mange PH lamper og Arne Jacobsen-lamper fra 60’erne og 70’erne kan stadig købes på det brugte markedet i dag. De er normalt pengene værd, da man ofte kan sælge dem videre igen til samme eller højere værdi, hvis man passer på dem.

Designerlamper kan give ethvert hjem et markant løft, da de fleste mennesker ikke har råd til at købe dyre designermøbler, men derimod godt kan investere i en designerlampe som en relativt billig måde at forskønne indretningen på.

De smukkeste designerlamper på markedet

Her er en række populære designerlamper på markedet:

Louis Poulsens PH 5 lampe

Denne lampe er designet af den verdensberømte arkitekt og designer Poul Henningsen. PH 5 er en af de mest populære designerlamper på markedet, og det er ikke uden grund.

Lampen er elegant og stilren, og den er lavet af højkvalitetsmaterialer. Den er funktionel, kan justeres i højden, og så den passer den ind i de fleste indretninger.

Gubi Grasshopper lampe

Grasshopper-lampen er designet af den danske designer Greta Grossman og har et unikt insektlignende design, med de sin vinklede fod.

Stil den i hjørnet ved sofaen, og brug den som smuk og elegant læselampe.

Flos Arco lampe

Arco-lampen er designet af den italienske designer Achille Castiglioni, og den er kendetegnet ved sin unikke, buede form, der lader den hænge vægtløst ind over et sofaarrangement.

Flowerpot bordlampe

Denne lampe er designet af det danske geni, Verner Panton, og har været én af mest ikoniske og elskede bordlamper i årtier. Den er lavet af stål, har en enkelt og elegant form og kommer i alle de farver, hjertet begærer.

Vælg den rigtig designerlampe til din bolig

Der er mange forskellige designerlamper på markedet, og det kan være svært at vælge den helt rigtige. Du får her fire tips, der kan hjælpe dig på vej, så du har en smuk designerlampe hængt op inden længe:

1. Tag dig god tid

Det er vigtigt, at du tager dig god tid, når du skal vælge designerlampe. Der er mange forskellige lamper på markedet, og det kan tage noget tid at danne sig et overblik.

Det er ærgeligt at træffe en beslutning for hurtigt, hvis der skulle dukke en lampe op, som falder lige i din smag.

2. Kig på det brugte marked

Det er ofte muligt at finde de klassiske designerlamper på det brugte marked til en fornuftig pris. Du bør dog være opmærksom på, at der kan være nogle skjulte fejl og mangler, når du køber brugt.

3. Vær flere om at hænge lampen op

Det er ikke nok, at du har købt en flot designerlampe. Du skal også have den hængt op på en ordentlig måde, så den hverken blænder eller hænger i vejen, når man bevæger sig rundt i boligen.

4. Find den rette pære

Der er mange forskellige pærer på markedet, og her er det altid fornuftigt at tage fat i en ekspert. Ring til en af de store lampeforhandlere, og bliv vejledt til den lyskilde, der passer bedst.

Husk at tage højde for, hvor meget lys du ønsker, og om lampen skal have en varm eller kold tone.

Recommended Articles

Skriv et svar