4 idéer til antiinflammatorisk kost

Diverse frugter og grøntsager

Den rette kost kan hjælpe din krop med at bekæmpe inflammation. Det kræver, at du får den rette mængde antiinflammatorisk kost hver dag. Måske lyder det som et stort projekt at kaste sig ud i, men der findes en masse antiinflammatoriske råvarer, som du nemt kan tilføje til den daglige menu. Her finder du en liste over fire ideer til antiinflammatorisk kost bestående af 4 idéer, der passer lige ind i hverdagen. 

1. Bær (f.eks. Brombær, hindbær eller blåbær)

Hvis du er typen, der godt kan lide at spise bær som snacks i løbet af dagen, så bliv endelig ved med det. Du skal helst op på 50 gram bær om dagen. Er bær et nyt område for dig, så kan 50 gram nok godt lyde lidt overvældende. Heldigvis er der mange forskellige slags bær, du kan vælge imellem, så du kan finde nogle, der passer lige præcis til din smag. Det kan f.eks være brombær, hindbær eller blåbær. Du har også mulighed for at lave en smoothie med bærene, hvilket er en lækker alternativ måde at få de 50 gram bær. 

2. Kål (f.eks. Blomkål, broccoli eller rosenkål)

Kål ligger nok langt nede på listen af livretter hos de fleste, men din krop vil takke dig for at spise det! Du skal gerne op på mindst 200 gram kål om dagen. Det kan være blomkål, broccoli, rosenkål eller noget helt fjerde. I det hele taget skal dit mål være at komme op på 1 kg frugt og grønt om dagen. Det kan lyde som meget, men heldigvis har du god mulighed for at variere den antiinflammatoriske kost, så det ikke er det samme, der er på menuen hver dag. 

3. Fed fisk (f.eks. Makrel, sild, laks)

Det overrasker dig nok ikke, at fisk er sundt. Derfor er det selvfølgelig også på vores liste over antiinflammatorisk kost! Fed fisk indeholder nemlig omega-3-fedtsyrer, som virker antiinflammatorisk. Du skal gerne op på ½ til ¾ kg fed fisk om ugen. En nem måde at få omega-3-fedtsyrer i maven, er ved at smøre den klassiske makrel i tomat- fra dit lokale supermarked på din rugbrødsmad. 

Læs også: Hvor meget fisk skal man spise om ugen? 

4. Nødder (f.eks. Mandler og valnødder) 

Nødder er en nem måde at få det såkaldte MUFA-fedt (MonoUnsaturated Fatty Acids), som virker mod inflammation. Det kan derfor være en god ide at få nødder ind som en lækker snack, der nydes i løbet af dagen, når man er lækkersulten. Avocado, oliven, og olivenolie er desuden også på listen over antiinflammatorisk kost, eftersom de også er MUFA-fødevarer. Disse MUFA-fødevarer er desuden rige på øvrige styrkende stoffer, som f.eks. Antioxidanter og E-vitaminer.

Photocredit: K15 Photos / Unsplash.com

Recommended Articles

Skriv et svar