Afhængig - nu tager jeg en kold tyrker

Melanzane alle parmigiana – how to

Nu får I opskriften – den hurtige udgave, alle har jo så travlt nu om dage! – der er rigtig mange som spørger til hvordan vores ‘melanzane alla parmigiana’ laves, inde på restauranten. Det er faktisk oprindelig Gildos mors opskrift, som nu igennem tiden er lavet af en del forskellige af vores kokke. Ham der laver den lige nu har alle dage været den bedste, lige efter Gildo, naturligvis 😍

Opskrift til 4 personer (denne opskrift blev også bragt i Gastro da de skrev om os i oktober 2018)

4 auberginer

500 gr tomat

200 gr revet parmesan

250 gr mozzarella skåret i skiver

500 ml solsikkeolie

2 spskf oliven olie e.v.

Salt

Peber

Basilikum

 

Hæld 500 gr tomater i varm kasserolle med 2 spskf oliven olie extra vergine. Lad koge i 15 minutter, smag til med salt og peber

Skær auberginerne i fine skiver på langs. Dybsteg i solsikkeolie, lad dryppe godt af

Placer et lag med auberginer i ovnfast fad. Så et lag med tomatsauce. Så et lag med mozzarella og sidst et lag med parmesan. Start forfra og gør i alt det samme 2-3 gange, afhængig af ønsket højde.

Bag i forvarmet ovn på 180° i 15 minutter

Lad meget gerne stå natten over, så den samler sig. Sådan opnås det bedste resultat. Men du kan også servere med det samme, den vil dog være mindre fast.

Skær i pæne mindre stykker, gerne med form enten rund eller firkantet. Pynt med basilikum og eventuelt en parmesan flage (parmesan flage er let at lave, smelt lidt revet parmesan på en pande og just det begynder at samle sig og blive en smule gyldent, tager du panden af bluset og får lirket det nu flade stykke af parmesan (flage) af panden. Læg på bagepapir og skær i den størrelse og form, som du vil pynte med).

 

Følg med mig på

Instagram: @iamwine_jenniferdelaloca, på FaceBook og her på bloggen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Afhængig - nu tager jeg en kold tyrker