Gode Dinner råd i Amsterdam - er dyre

Vild med Brunello? Her er en af mine yndlingsproducenter – Cupano

På vores restaurant L’Enoteca di Mr. Brunello inde i byen, går vi ret højt op i Brunello. Og det er muligt at det er nu at jeg skal skrive REKLAME ? Eller måske skal jeg snarere skrive Disclaimer?

Jeg tænker at det må være sidstnævnte, eftersom jeg ikke er ‘hyret’ til at lave en reklame for den vin jeg har lyst til at skrive om her (som i øvrigt har været min absolutte yndlings-Brunello de sidste to år!).

På den anden side er det en vin jeg også selv sælger, ergo må det være disclaimer.

Anyway, jeg sidder og skriver på noget der skal beskrive hvem brunello producenten Cupano er og hvilken slags vin de producerer. Hvis du er vild med Brunello, vil du måske synes om det jeg har fået griflet ned indtil videre. Blogpostet’s billede er Andrea – og jo, piger, han er seriøst ligeså sød som han ser ud, virkelig, men sidst Gildo og jeg så ham, mener jeg at han talte om at have fået en kæreste. Så han er altså off the market – i hvert fald indtil videre 😉

                       

 

Hvad er Brunello di Montalcino Cupano ?

– Det er, at Montalcino møder Lionel. Cupano er noget helt særligt.

Trekløveret Ornella (italiener), Lionel (franskmand samt Ornellas ægtemand) og Andrea Polidori (napoletaner) udgør tilsammen Cupano (herforoven hhv Ornella og Lionel og deres hus som er placeret midt i det hele med deres vinmarker rundt om)

Andrea kan vel betegnes som Lionel og Ornellas adoptivsøn – ikke at han er det, men der er et så tæt bånd de tre imellem at mange tror det.
Andrea er egentlig Direttore Commerciale, dvs han står for det lille hus’ PR, marketing og salg. Andrea er noget helt, helt specielt. Han er bare venlig. Altid. Galant. Ordentlig. Opmærksom. God. Rar. Et fint menneske
Men Ornella og Lionel er også særlige – hvis de ikke fandtes, ville man være nødt til at opfinde dem. De skal opleves.
Cupano er nok den eneste Brunello producent som – hold nu godt fast – udelukkende lagrer sin brunello på piece (fade fra Bourgogne) og barrique (fade fra Bordeaux). Det kan ikke være anderledes, siger Lionel – som også fungerer som ønolog. Og det er selvom mange i den grad rynker på næsen, når snakken falder på de franske små fade og Montalcino…
(Lionel ses her med ryggen ti. Tidligere i dag var han ude sammen med datteren og høste brunello-druer, dvs Sangiovese (billedet er lånt fra Cupano’s FB-side))
Men Lionel som er født og opvokset i Cognac, har gået sine vinskoleår i Bourgogne og var egentlig manuskriptforfatter og filmmager, indtil han og Ornella fik muligheden for at slå sig ned i Camigliano i Montalcino og lave Brunello. Og Cupano er – selvom piece og Barrique ikke blev opfundet i Montalcino og vinen jo således ikke kan være ‘klassisk Brunello’ – helt utrolig fantastisk eliksir; fløjlsblødt, overvældende søde kirsebær – Brunello associeres ofte med de lidt surere af slagsen – delikate strejf af toast og vanilie og vældig kompleksitet nydelig gemt under kirsebærrene; her er masser af klassiske brunello-smage som timian, trøfler, violer og johannesbrød. Cupano’s vine er elegante og “moderne”, som produktionsmetoden jo bevidner. Cupano er faktisk ærke-moderne, men dét med lige så ærke-klassiske underskørter, sin udelukkende lagret-på-små fade til trods. Meget spændende…
Cupano er… en franskmand & Ornella i Montalcino. Eksentrisk, neurotisk og lidt kult. Godt de har Andrea til at holde styr på sig….

Modne Sangiovese-druer (billedet er lånt fra Cupano’s FB-side)

Sorteringsbord – Lionel udvælger det bedste druemateriale (billedet er lånt fra Cupano’s FB-side)

Sådan ser flaskerne ud. Støder du på én af slagsen, kan du godt gøre klar til at gå i meditation-mode! (billedet er lånt fra Cupano’s FB-side)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gode Dinner råd i Amsterdam - er dyre